Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
 
 
 
 
 
 
 
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
Ταβέρνα Καταφύγιο Ελάτη Αρκαδίας

H Ελάτη είναι ένας πανέμορφος μικρός οικισμός, μέσα στο δάσος του Μαινάλου και μόλις 5 χλμ. απο την Βυτίνα. Βρίσκεται σκαρφαλωμένος σε υψόμετρο 1.230 μέτρα και περικυκλωμένος από το δάσος, ανάμεσα σε ποταμάκια και ρυάκια με υπέροχα χρώματα και μυρωδιές.

Ο οικισμός Ελάτη προσφέρεται για χειµερινό τουρισµό αλλά και για ολόδροσες διακοπές ξεγνοιασιάς το καλοκαίρι. Από εκεί, µπορείς να βαδίσεις µέσα στο δάσος και να φτάσεις στο Χρυσοβίτσι. Κοντά της είναι, το άλλο µικρό χωριό, το Πυργάκι.
 
 
 
 
 
 
 

Προχωρώντας προς το χωριό θα αντικρίσετε την πλατεία του χωριού και την κεντρική Εκκλησία αφιερωμένη στην “Κοίμηση της Θεοτόκου” χτισμένη με πελεκητή πέτρα από τη θέση της οποίας απολαμβάνεις όλα τα σπίτια του χωριού. Πάνω από την πλατεία του χωριού θα βρείτε και την ταβέρνα μας “Καταφύγιο” όπου μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά μοναδικά φαγητά.

Δίπλα από την Ελάτη, είναι το άλλο μικρό χωριό, το Πυργάκι και πιο κάτω το Μεθύδριο από το οποίο υδρεύεται η Τρίπολη αλλά και αρκετά άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα της Μαντινείας. Το Μεθύδριο ήταν αρχαία μικρή πόλη, ανέκαθεν, φίλη των Σπαρτιατών. Κάτι απομεινάρια τειχών, ενδιάμεσα στο Μεθύδριο και στο Πυργάκι, δείχνουν την ιστορικότητα της περιοχής.

Κοντά στον οικισμό Ελάτη, θα βρείτε το υδραγωγείο του Μεθυδρίου, το αρχαίο Μεθύδριο και τη Μονή των Αγίων Θεοδώρων.
 
 
 
 
 
 
 
 
Σας περιμένουμε…